Columbia | Bilanțul victimelor alunecării de pământ a crescut la 300

  • 06 Aprilie 2017 10:44
Columbia | Bilanțul victimelor alunecării de pământ a crescut la 300

Bilanțul victimelor alunecării de pământ care a devastat sâmbătă orașul columbian Mocoa (sudul țării) a crescut la peste 300 de morți, scrie Agerpres.

Un număr de 301 persoane și-au pierdut viața în acest oraș din sudul țării, potrivit unui nou bilanț comunicat AFP de directorul Unității naționale de gestionare a riscului de catastrofe (UNGRD), Carlos Ivan Marquez.

Precedentul bilanț era de 293 de morți și de 332 de răniți.

Căutările victimelor continuă în mijlocul dărâmăturilor, alte 314 de persoane fiind date dispărute, printre care un cetățean canadian și unul german.

Motoarele utilajelor au intrat în funcțiune marți pentru a înlătura dărâmăturile de dimensiuni mari, după ce luni s-a scurs răgazul celor 72 de ore în care ar mai fi putut fi găsite persoane în viață.

Alunecarea de pământ a afectat aproximativ 45.000 de locuitori, potrivit Crucii Roșii. Orașul Mocoa numără circa 70.000 de locuitori, potrivit guvernatorului departamentului Putumayo, Sorrel Aroca.

Edgardo Maya, însărcinat cu verificarea administrării fondurilor publice, încearcă să determine dacă autoritățile locale au luat măsurile de prevenire necesare împotriva catastrofelor naturale.

Primarul orașului Mocoa José Antonio Castro și guvernatorul de Putumayo Sorrel Aroca, împreună cu predecesorii lor, vor fi audiați de Parchet, potrivit mass-media locale.

Potrivit ministrului apărării, Luis Carlos Villegas, însărcinat cu reconstrucția la Mocoa, aproximativ 2.800 de persoane reprezentând 500 — 600 de familii au fost plasate în centre de adăpost.

Riscul alunecărilor de pământ amenință alte 385 de localități din Columbia, potrivit unui studiu.

Dezastrul de la Mocoa este cel mai grav de la cel din Salgar, în care și-au pierdut viața 92 de persoane, în mai 2015, la distanță de o sută de kilometri de Medellin (nord-vestul țării).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău