Columbia a confiscat circa 3.500 de aripioare de rechin cu destinația Hong Kong

  • 25 Septembrie 2021 16:57
Columbia a confiscat circa 3.500 de aripioare de rechin cu destinația Hong Kong

Autoritățile columbiene au anunțat vineri că au confiscat un transport de 3.493 de aripioare de rechin care urmau să fie traficate ilegal în Hong Kong de pe aeroportul din Bogota, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Autoritățile de mediu din capitală au declarat că această cantitate de aripioare semnifică faptul că au fost omorâți între 900 și 1.000 de rechini cu dimensiuni între 1 și 5 metri lungime.

În unele țări, aripioarele de rechin sunt vândute sub pretextul că ar aduce unele beneficii pentru sănătate.

Marfa - ambalată în zece pachete și rezultată din pescuitul ilegal - provenea din municipiul Roldanillo, din sud-vestul Columbiei, a indicat secretarul pentru Mediu de la Bogota. "Compania de transport maritim a fost cea care a alertat inițial autoritățile de mediu și poliția", a declarat Carolina Urrutia. "Poliția efectuează prelevarea de probe pentru a afla cu exactitate ce specii sunt, însă cunoaștem faptul că există mai mult de trei specii de rechin în apele columbiene", a adăugat oficialul.

Poliția națională va conduce această anchetă, a adăugat Urrutia, precizând că au fost solicitate companiei de transport maritim toate informațiile referitoare la expeditor și destinatarul final al transportului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău