Colocviul „Un Eminescu al generației mele: 140 de ani de la debutul editorial”, va avea loc la Chișinău

  • 09 Ianuarie 2023 12:37
Colocviul „Un Eminescu al generației mele: 140 de ani de la debutul editorial”, va avea loc la Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române „Mihail Kogălniceanu” și în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Moldova și Institutul de Filologie „B.P. Hașdeu”, organizează, pe data de 15 ianuarie, o serie de manifestări consacrate Zilei Culturii Naționale.

Manifestările vor debuta cu depuneri de flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău.

În incinta Muzeului Național al Literaturii Române „Mihail Kogălniceanu”, va avea loc colocviul „Un Eminescu al generației mele: 140 de ani de la debutul editorial”. La dezbateri vor participa: criticul literar Nina Corcinschi, directorul Institutului de Filologie „B.P.Hașdeu”; scriitoarea Paula Erizeanu, jurnalistă la BBC și „The Guardian”; poetul Teo Chiriac, președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova; prozatorul Vitalie Ciobanu, președintele PEN Centru din Republica Moldova; poetul Alex Cosmescu, doctor în filologie și scriitorul Vladimir Beșleagă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău