Coloană kilometrică de autovehicule la intrarea în Grecia, prin frontiera Kulata. Recomandările vameșilor

  • 01 Iulie 2019 11:08
Coloană kilometrică de autovehicule la intrarea în Grecia, prin frontiera Kulata. Recomandările vameșilor

Patru zile consecutiv, la punctul de frontieră Kulata dintre Bulgaria și Grecia, au fost înregistrate coloane de autovehicule de câțiva kilometri.

Directorul Direcției de Poliție de Frontieră din Bulgaria, Svetlin Kicikov, a declarat că principala cauză a situației create este fluxul mare de turiști, care a crescut cu 25% comparativ cu anul 2018.

"Verificarea unui automobil durează circa 30 de secunde, însă ne încetinește faptul că turiștii nu au pregătite întotdeauna documentele necesare pentru a traversa frontiera. Doresc să transmit un apel special celor care călătoresc cu copii și să le atrag din nou atenția că dacă unul dintre părinți lipsește este obligatoriu să prezinte o copie a declarației prin care este permisă scoaterea minorului din țară. Lipsa acestor documente înseamnă timp suplimentar. Spre exemplu, în ultimele 24 de ore, au existat 436 de astfel de cazuri. Acesta este singurul motiv de întârziere a traversării frontierei".

Secretarul-șef al Ministerului de Interne din Bulgaria, comisar Ivailo Ivanov, a comentat aglomerația din ultimele zile de la punctul de frontieră Kulata.

"Într-adevăr, în ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere a traficului rutier spre Grecia. Vreau să precizez că doar la Kulata a fost această situație, la celelalte puncte de frontieră cu Grecia circulația s-a desfășurat normal. Site-ul Poliției de Frontieră prezintă informații foarte clare și precise referitoare la documentele pe care trebuie să le aibă cetățenii pentru a facilita verificările".

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău