Coletele blocate în oficiile poștale sunt stocate pe o perioadă nedeterminată de timp

  • 18 Martie 08:08
Coletele blocate în oficiile poștale sunt stocate pe o perioadă nedeterminată de timp

În legătură cu sistarea zborurilor internaționale, a fost stopată recepționarea tuturor trimiterilor poștale, informează Î.S. „Poșta Moldovei”. Chiar dacă autoritățile asigură că trimiterile poștale nu sunt o sursă de răspândire a infecției Covid-19, Poșta Moldovei își informează clienții că volumul acumulat de trimiteri poștale internaționale de pe întreg teritoriul Republicii Moldova nu va putea fi expediat.

Astfel, a fost luată decizia de a stoca tot volumul de poștă acumulat în cadrul depozitelor Centrului de Prelucrare și Transportare Poștă pe o perioadă nedeterminată de timp. Despre reluarea activității de distribuire a coletelor, Poșta Moldovei își asumă obligația de informa clienții suplimentar, pe pagina web a Î.S „Poșta Moldovei” sau printr-un mesaj pe telefonul mobil al destinatarului.

Viorica Podoleanu, responsabilă pentru relațiile cu mass-media la Poșta Moldovei, a declarat pentru IPN că stocurile vechi de trimiteri postale, care nu au fost repartizate clienților urmează să fie prelucrate și apoi distribuite destinatarilor.

Viorica Podoleanu menționează că oficiile poștale din Chișinău activează în regim obișnuit, dar sunt și din cele care și-au suspendat activitatea. Este vorba despre oficiile poștale care se află în incinta autorităților publice locale, oficiile ai căror șefi sau salariați aveau simptome de infecții virale sau oficiile ai căror salariați au intrat în contact cu rude venite de peste hotare.

Aceasta precizează că în toate oficiile poștale au fost luate măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19. Au fost achiziționate echipamente de protecție (măști, mănuși) și recipiente cu gel dezinfectant. „În fiecare oficiu poștal este desemnată o persoană responsabilă de fluidizarea rândului de clienți, care permite accesul clienților unul câte unul, în funcție de ghișeul eliberat. Toți clienții trec pe la dezinfectarea mâinilor, iar salariații sunt asigurați cu mănuși și măști de protecție”, susține Viorica Podoleanu.

Anterior, Î.S. „Poșta Moldovei” a avertizat cetățenii că, începând cu data de 17 martie 2020, se sistează, temporar, recepționarea trimiterilor poștale interne (cărți poștale, scrisori, imprimate, pachete mici, cecograme, colete) în contextul prevenirii extinderii infecției COVID-19.


Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:2,1 m/s
Fri
21
Sat
23
Sun
23
Mon
23
Tue
22

Curs oficial BNM 16 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5315 0.0927
USD 17.0715 -0.0243
RON 4.0321 0.0186
UAH 0.6291 -0.0011
RUB 0.2405 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău