Colegiul din Comrat, construit cu susținerea Turciei, va purta numele președintelui Erdogan

  • 16 Februarie 19:45
Colegiul din Comrat, construit cu susținerea Turciei, va purta numele președintelui Erdogan

Procesul educațional la Colegiul Industrial din Comrat, care se construiește cu susținerea Turciei, va începe, cel mai probabil, în septembrie 2025, a estimat ministrul educației și cercetării, Dan Perciun. Partea moldovenească și cea turcă au convenit că instituția va purta numele președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, transmite IPN.

Dan Perciun a declarat într-o conferință de presă că Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova a avut o discuție bună, acum două săptămâni, cu Ministerul Educației din Turcia, unde au fost clarificate majoritatea elementelor care trebuiau setate corect în acest proces de negociere. Au avut loc discuții despre cum ar trebui selectat directorul acestei instituții de învățământ, care urmează să fie o instituție publică a Republicii Moldova, dar în același timp, având în vedere investiția făcută de partea turcă, va avea și un codirector, un bord de conducere reprezentat de partea turcă, ceea ce nu este specific instituțiilor de învățământ din Moldova, dar în acest caz s-a făcut o excepție.

De asemenea, s-a decis ca instruirea va avea loc în limbile română, engleză și turcă. Au fost clarificate și elemente administrativ-logistice. Complexul construit de partea turcă va fi transmis în proprietatea statului Republica Moldova. Moldova va suporta costurile de întreținere, va finanța instituția prin intermediul comenzii de stat.

Colegiul Industrial din Comrat va putea înscrie la studii până la o mie de elevi. Asta înseamnă recrutare de profesori, echipamente și altele.

Proiectul a fost lansat în 2020 pentru pregătirea specialiștilor în domeniul sistemelor și tehnologiilor informaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:2,06 m/s
Sun
18
Mon
21
Tue
21
Wed
15
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău