Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău a înmânat certificate de competență profesională pentru 26 de femei din Ucraina

  • 25 Octombrie 2023 11:10
Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău a înmânat certificate de competență profesională pentru 26 de femei din Ucraina

Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău a înmânat certificate de competență profesională pentru 26 de femei din Ucraina, care au finalizat cu succes Programul de formare profesională pentru adulți: Îngrijitor/îngrijitoare de copii, transmite Ministerul Educației și Cercetării.

Instruirea a durat 7 săptămâni, timp în care audientele cursurilor și-au completat cunoștințele în domenii precum educarea copilului, dezvoltarea psihică și fizică a acestuia, organizarea jocurilor, relaționare eficientă și asigurarea securității.

La evenimentul de înmânare a certificatelor a fost prezentă Marcelina Baleca, șefa Direcției politici în domeniile învățământ general și învățare pe tot parcursul vieții. „Acest certificat de competență profesională permite angajarea legală atât în Republica Moldova, cât și în alte țări europene, or scopul Ministerului Educației și Cercetării și a partenerilor externi este de a asigura integrarea dumneavoastră în societatea noastră și în comunitatea europeană”, a spus Marcelina Baleca.

Formarea s-a desfășurat cu suportul Ministerului Educației și Cercetării și a partenerilor WeWorld Moldova, World Vision și ADH, care au asigurat gratuitatea cursurilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău