Colegiul agricol din Soroca a organizat o conferință internațională în domeniul activităților inginerești

  • 02 Martie 2020 19:30
Colegiul agricol din Soroca a organizat o conferință internațională în domeniul activităților inginerești

Colegiul Tehnic Agricol din municipiul Soroca a găzduit la finele săptămânii trecute, pentru prima dată, o conferință științifico-practică în domeniul activităților inginerești. Evenimentul a fost organizat cu susținerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), reprezentând o platformă de comunicare eficientă dintre elevi, profesori, precum și un schimb de experiență în cele mai bune activități de cercetare, experimentare științifico-practică, transmite MOLDPRES.

La evenimentul de la Soroca, unde au participat cadre didactice și studenți din Ucraina, Polonia și România, au fost prezentate cele mai bune istorii de succes, exemple, practici ale tinerilor pentru a motiva viitorii specialiști.  

„Bucură faptul că în capul tuturor tehnologiilor didactice de instruire stă dezvoltarea capacităților și aptitudinilor individuale ale elevului la potențialul său maxim. Prin promovarea și intensificarea activității de cercetare și experimentare științifico-practică în condiții de producție, care a devenit posibilă grație colaborării cu agenții economici, asociațiile sectoriale, instituțiile de cercetări științifice vom identifica soluții pentru depășirea provocărilor din domeniu”, a subliniat la întrunire Mihail Machidon, secretar de stat la MADRM.

Oficialul i-a asigurat pe cei prezenți de suportul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în dezvoltarea și promovarea învățământului agricol.

„Ne propunem în acest mod să motivăm tinerii, să dezvoltăm capacitățile de gândire creativă, analitică în activități de investigare științifică, cercetare și experimentare. Scopul desfășurării conferinței este să impulsionăm elevii să își dezvolte performanța, să nominalizăm și să apreciem discipolii și profesorii care s-au evidențiat în cercetarea temelor. Bineînțeles, aici vom intensifica colaborarea și cu agenții economici din producție, asociațiile, instituțiile de cercetări științifice sectoriale, asigurând procesul de cercetare științifică și experimentare cu idei și teme relevante mediului de producție”, a spus Mihail Machidon.

Până în prezent, astfel de conferințe se organizau doar în cadrul instituțiilor de învățământ superior - Universitatea Agrară de Stat din Moldova și Universitatea Tehnică a Moldovei.

Colegiul Tehnic Agricol din Soroca este o instituție de învățământ mediu de specialitate, creată în scopul pregătirii specialiștilor pentru activități de organizare și aplicare în domeniul agriculturii, industriei alimentare și alte ramuri ale economiei naționale. În colegiu își fac studiile circa 400 de elevi.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău