Colecția de animale a Grădinii Zoologice s-a mărit cu aproape 50 de exemplare

  • 25 Aprilie 2019 11:43
Colecția de animale a Grădinii Zoologice s-a mărit cu aproape 50 de exemplare

Colecția de animale a Grădinii Zoologice s-a mărit în această primăvară cu aproape 50 de exemplare, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul adjunct al instituției, Sergiu Pânzari a menționat că în ultimele trei luni  mai multe animale din colecția grădinii au făcut pui.  “Cu 10 exemplare s-a majorat numărul câinilor enoți. Opt pui au adus pe lume recent și caprele de Camerun. Au pui mulți muflonii, cangurii și suricatele. Ne mândrim și cu doi măgăruși și cu un pui de cămilă pe care îl hrănim cu biberonul după ce mama l-a părăsit”, a spus Pânzari.

El a adăugat că tot cu biberonul sunt hrăniți și doi pui de maimuță. ”Mamele sunt tinere și încă nu știu cum să gestioneze procesul, iar îngrijitorii le ajută și hrănesc puii”, a specificat directorul adjunct al instituției.

Grădina Zoologică a fost deschisă la 9 mai 1978 și este unica în țara noastră. În prezent în colecția Grădinii Zoologice sunt peste 1000 de animale de diferite specii de pe toate continentele, chiar și din Antarctida. Aici pot fi văzute așa animale precum râsul, lama, guanaco, leul, tigrul, ursul, maimuța, și păsări precum fazanul auriu, bufnița polară, vulturul și multe altele.

Biletul de acces pe teritoriul grădinii costă 30 de lei pentru adulți, cinci lei pentru studenți și pensionari, iar accesul copiilor sub șapte ani este gratuit.

Datele oficiale arată că anual Grădina Zoologică din Chișinău este vizitată de peste 300 mii de persoane. În cadrul instituției muncesc în jur de 100 de angajați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău