Colaboraționistul care i-a cărat pe ocupanții ruși cu 50 de autobuze, din Crimeea, ca să voteze ruperea Hersonului de Ucraina a fost arestat. Acesta intenționa să fugă în R. Moldova

  • 20 Decembrie 2022 10:37
Colaboraționistul care i-a cărat pe ocupanții ruși cu 50 de autobuze, din Crimeea, ca să voteze ruperea Hersonului de Ucraina a fost arestat. Acesta intenționa să fugă în R. Moldova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a reținut pe proprietarul unei companii de mijloace de transport din Herson care a transferat grupuri mari de ocupanți din Crimeea în orașul regional pentru a participa la pseudo-referendumul Kremlinului, scrie ziaristii.com.

Omul de afaceri le-a pus la dispoziție invadatorilor ruși 50 de autobuze de pasageri, aflate în flota firmei sale. După ce ucrainenii au eliberat întreaga zonă, colaboratorul putinist a intenționat să fugă în Republica Moldova, dar a fost prins.

Comunicatul emis de SBU:

„Angajații serviciului special ucrainean l-au depistat în timp util pe intrus, i-au stabilit locul și l-au reținut în vreme ce încerca să treacă granița. Potrivit anchetei, suspectul este șeful uneia dintre marile companii de transport care se ocupă de transportul de pasageri, în special către țările UE.

La începutul invaziei pe scară largă, el a sprijinit invadatorii și și-a «rearanjat» propria afacere în favoarea țării agresoare. Pentru a face acest lucru, a «reînregistrat» compania în administrarea ocupației și a deschis conturi bancare în Federația Rusă. În schimbul cooperării, inamicul i-a promis gestionarea nestingherită a companiei și libera circulație în regiunile temporar capturate ale Ucrainei. După eliberarea centrului regional, complicele agresorului rus a încercat să fugă în Republica Moldova pentru a evita justiția”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău