Colaborarea moldo-franceză, discutată la întrevederea președintelui Parlamentului cu noul ambasador al Franței în R. Moldova

  • 02 Noiembrie 2021 14:45
Colaborarea moldo-franceză, discutată la întrevederea președintelui Parlamentului cu noul ambasador al Franței în R. Moldova
Foto: Parlament

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, Graham Paul, care și-a început misiunea diplomatică în țara noastră. Discuțiile s-au axat pe posibilitățile de consolidare a relațiilor moldo-franceze atât în sfera parlamentară, cât și în alte domenii importante.

Șeful Legislativului și-a exprimat recunoștința față de suportul pentru dezvoltare oferit Republicii Moldova de Republica Franceză în multiple domenii.

Atenție aparte a fost acordată asistenței de care Moldova beneficiază prin intermediul Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD) în realizarea reformelor sectoriale. ”Interconexiunea electrică, sisteme de irigare, împădurire și alimentare cu apă sunt printre domeniile prioritare pentru țara noastră”, a menționat în context Președintele Parlamentului.

Speakerul a vorbit despre obiectivele primordiale ale majorității parlamentare, printre care figurează reformarea justiției și combaterea corupției, dar și despre acțiunile de ordin legislativ întreprinse în acest sens. 

Oficialii au pledat pentru intensificarea colaborării moldo-franceze, la nivel de conducere a Parlamentului și al grupurilor de prietenie.

Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, Graham Paul, a prezentat scrisorile de acreditare Președintei țării, Maia Sandu, la data de 14 octombrie.  

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău