Colaborare și schimb de experiență cu DIICOT-România

  • 03 Iulie 2015 19:16
Colaborare și schimb de experiență cu DIICOT-România

Procurorul General Corneliu Gurin a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanții Direcției Investigații a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de casație și Justiție din România.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, la întrevedere au fost discutate evoluțiile pe marginea unor dosare vizând crime transfrontaliere, instrumentate în cadrul echipelor comune de investigații (anchetă) și au fost abordate subiecte vizînd cooperarea bilaterală la nivel de procuraturi și organe de drept. Procurorul General a vorbit despre ultimele evoluții în procesul de reformare și modernizare a Procuraturii Republicii Moldova, inclusiv prin prisma proiectului noii Legi cu privire la Procuratură, aflat în etapa finală de dezbatere parlamentară.

Întrevederea și schimbul de informații se înscriu și în calendarul măsurilor bilaterale, având la bază Acordul de cooperare semnat în aprilie 2012 la Chișinău de Procurorul General al Republicii Moldova și procurorul șef al DIICOT din România. Obiectivul central al Acordului constă în stabilirea unei baze comune pentru cooperarea directă între autoritățile judiciare semnatare în sfera combaterii criminalității grave, în special a crimei organizate care se manifestă atât în Republica Moldova cât și în România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău