Colaborare între R.Moldova și România pentru îmbunătățirea capacităților de răspuns la situații de urgență în zona transfrontalieră Galați-Cahul

  • 15 Ianuarie 2021 15:03
Colaborare între R.Moldova și România pentru îmbunătățirea capacităților de răspuns la situații de urgență în zona transfrontalieră Galați-Cahul

Agenția de Cooperare Transfrontalieră și Integrare Europeană, în parteneriat cu Direcția Reională Situații Excepționale Cahul și Societatea Națională de Cruce Roșie din România, filiala Galați, implementează proiectul „Abordare transfrontalieră integrată pentru o mai bună capacitate de prevenire, gestionare și reacție la situații de urgență”, Cod 2SOFT/4.2/12, al cărui scop este îmbunătățirea capacităților de răspuns la situații de urgență în zona transfrontalieră Galați-Cahul.

Potrivit unui comunicat al IGSU, în cadrul proiectului a fost organizat un seminar de schimb de experiență și bune practici în domeniul situațiilor excepționale, susținut de reprezentanți ai DSE Cahul, reprezentanți ai Societății Naționale de Cruce Roșie din România – filiala Galați și un expert în domeniul situațiilor de urgență din Galați, cu participarea autorităților locale și a membrilor comisiilor pentru situații excepționale din satele Cucoara, Brânza, Borceag, Zârnești și Văleni.
 
„Rezultatul așteptat al acestui seminar este de a avea membri ai comisiilor pentru situații excepționale bine instruiți, care pot pregăti în mod adecvat populația pentru un dezastru înainte ca acesta să aibă loc”, se menționează în comunicat. 
 
De asemenea, au fost procurate 2 motopompe, 12 generatoare de diferite capacități, dintre care 2 pentru Direcția Regională Situații Excepționale Cahul, iar 10 pentru localitățile țintă, 250 truse medicale de prim ajutor care vor fi folosite în timpul exercițiilor de simulare a dezastrelor, dar și în situațiile de urgență. În anul 2021, urmează să fie procurate o dronă, o barca cu motor, 20 costume de protecție si alte echipamente care vor fi folosite la intervenții.
 
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014 – 2020 și are o durată de 18 de luni, mai 2020 – noiembrie 2021. Bugetul proiectului are o valoare totală de 241,116.00 euro, 216,916.00 fonduri ENI, și 24,200.00 Euro, co-finanțare proprie a partenerilor.
 
Programul Operațional Comun România-Republica Moldova este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI) și co-finanțat de țările participante în program.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
33
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău