Codul Vamal a fost votat în primă lectură. Opoziția spune că este rupt de realitate

  • 16 Iulie 2020 18:40
Codul Vamal a fost votat în primă lectură. Opoziția spune că este rupt de realitate

Deputații au votat astăzi în prima lectură proiectul Codului Vamal.

În document au fost unificate legile care reglementează domeniul, iar autoritățile spun că principalul motiv pentru care a fost propus proiectul este pentru a îndeplini condiționalitățile necesare primi o altă tranșă din ajutorul macro-financiar al Uniunii Europene.

Autoritățile dau asigurări că noul cod aduce simplitate în modalitatea de reglementare și interpretare a legislației vamale. Principalele noutăți care urmează a fi implementare odată cu intrarea în vigoare a noului Cod vamal sunt prezentarea informațiilor în format electronic necesare vămuirii, liberalizarea activității de reprezentant vamal sau dreptul la replică al solicitantului asupra unei decizii vamale.

Proiectul a fost aprobat cu votul majorității parlamentare, însă opoziția a fost nemulțumită de faptul că proiectul a fost inclus în mare grabă pe ordinea de zi și nu a reușit să fie analizat de deputați. Opoziția mai crede că nu s-a ținut cont de poziția asociațiilor de business atunci când a fost elaborat documentul. Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, a calificat Codul Vamal drept rupt de realitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău