Codul Roșu de alertă pandemică în raionul Ocnița. Restricțiile impuse

  • 03 Martie 2021 11:55
Codul Roșu de alertă pandemică în raionul Ocnița. Restricțiile impuse

Situația epidemiologică privind infecția cu virusul SARS-Cov-2 în raionul Ocnița se agravează, în prezent fiind instituit „Codul Roșu” de alertă pandemică în 11 localități din raion.

Potrivit unei decizii a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din 1 martie, „Codul Roșu” de alertă de infecție cu noul tip de coronavirus a fost instituit în localitățile Lencăuți, Gîrbova, Bîrlădeni, Verejeni, Frunză, Paladea, Bîrnova, Grinăuți-Raia, Rediul- Mare, Mihălășeni și Maiovca

Începând cu 5 martie, pe perioada stării de urgență în sănătate publică, se instituie obligativitatea prezentării la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în R. Moldova, prin punctele de trecere a frontierei din raionul Ocnița, a rezultatului testului COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire.

Totodată, piețele comerciale și agricole din orașele Ocnița și Otaci, dar și din toate localitățile raionului, la fel, vor fi închise până pe 9 martie. Sunt interzise desfășurarea slujbelor religioase cu prezența fizică a enoriașilor în incinta bisericilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău