Codul privind condițiile meteorologice severe, extins în Ucraina

  • 02 Martie 2018 17:46
Codul privind condițiile meteorologice severe, extins în Ucraina

În Ucraina, autoritățile locale au extins perioada de valabilitate a codurilor privind condițiile meteorologice severe, cauzate de ninsori abundente, însoțite de viscol, lapoviță și vânt puternic, până în data de 4 martie, informează Agerpres.

Condiții meteorologice severe vor fi înregistrate în partea centrală și de sud a Ucrainei, în regiunile: Cerkasî, Poltava, Harkiv și Sumy - ninsori abundente, însoțite de viscol; Mykolaiv, Herson, Dnipropetrovsk, Donețk - ninsori abundente și lapoviță; Kirovograd, Zaporojie, Odessa, Sumy, Mykolaiv, Herson, Dnipropetrovsk, Cerkasî, Poltava, Harkiv, Donețk și Lugansk - vânt puternic (15-20 de metri pe secundă), precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu formare de polei și gheață.

Circulația autovehiculelor va fi îngreunată ca urmare a depunerii unui strat considerabil de zăpadă și gheață pe carosabil. Este posibil ca circulația auto să fie restricționată sau temporar închisă pe anumite tronsoane de drumuri naționale, fapt ce impune echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulația în condiții de iarnă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău