Codul Galben de secetă hidrologică a fost prelungit

  • 06 Septembrie 2019 14:59
Codul Galben de secetă hidrologică a fost prelungit

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit până la 12 septembrie Codul Galben de secetă hidrologică, transmite MOLDPRES.

Hidrologii atestă secetă în râurile și lacurile din Republica Moldova din cauza lipsei precipitațiilor și a temperaturilor înalte. „Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă”, se reiterează într-un comunicat al instituției.

De asemenea, până la 11 septembrie, pe întreg teritoriul țării este valabil Codul Galben de pericol excepțional de incendii. În intervalul 5-11 septembrie din cauza insuficienții de precipitații în majoritatea raioanelor se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a reiterat atenționarea asupra respectării regulilor antiincendiare. Pompierii au solicitat cetățenilor să nu aprindă vegetația uscată și resturile menajere, să evite aprinderea rugurilor și a miriștilor, iar în caz de incendieri, fie și neînsemnate, să apeleze la 112.

Totodată, în cazul în care în păduri sau teritorii adiacente vor fi observate situații ieșite din comun, specialiștii Agenției "Moldsilva" roagă să fie contactați la linia fierbinte 022 211 311.

Сod Galben de secetă hidrologică se emite în cazul când debitul apei în bazine acvatice atinge cote de 50% și mai joase din norma multianuală.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău