Șase generali ruși au fost demiși, conform serviciilor de informații britanice

  • 07 August 16:20
Șase generali ruși au fost demiși, conform serviciilor de informații britanice

Șase ofițeri de rang înalt ai armatei ruse se crede că au fost destituiți de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu aproape șase luni, potrivit serviciilor de informații britanice, citate de DPA și Focus, transmite AGERPRES.

Performanța slabă a forțelor armate în timpul invaziei a costat scump conducerea militară rusă, ceea ce a dus la destituirea probabilă a cel puțin șase comandanți ruși, a declarat duminică Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic despre frontul din Ucraina, în baza informațiilor serviciilor sale secrete.

De la începutul invaziei, potrivit ministerului citat, și-au pierdut funcțiile comandanții forțelor ruse din districtele militare Est și Vest. În districtul militar Est a fost concediat general-colonelul Aleksandr Ceaika în luna mai. General-colonelul Aleksandr Juravliov, care a comandat Districtul militar Vest din 2018, nu a mai participat la festivitățile dedicate Zilei Marinei Ruse din Sankt Petersburg la 31 iulie, conform Focus.

Potrivit serviciilor de informații britanice, cel mai probabil Juravliov a fost înlocuit de general-locotenentul Vladimir Kocetkov. Presa rusă a menționat numele lui Kocetkov în legătură cu acest eveniment, numindu-l comandant interimar al districtului militar respectiv. Generalul Aleksandr Dvornikov a fost demis din funcție la scurt timp după ce a preluat comanda generală a campaniei ruse în Ucraina.

Generalul Serghei Surovikin a preluat comanda Grupului Sud al forțelor ruse de la generalul Ghennadi Jidko, potrivit serviciilor secrete britanice. În plus, cel puțin 10 generali ruși au fost uciși pe câmpul de luptă din Ucraina, se arată în raportul britanic.

Această cifră a fost menționată la 8 iulie de consilierul șefului administrației prezidențiale de la Kiev, Mihailo Podoliak, potrivit Focus. Pe ansamblu, toate acestea au contribuit probabil la dificultățile tactice și operaționale ale armatei ruse în războiul împotriva Ucrainei. Ministerul britanic al Apărării publică unele dintre informațiile operative despre războiul din Ucraina într-un buletin zilnic pe Twitter. Rusia păstrează în general tăcerea cu privire la personalul militar și deciziile sale tactice.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:5,81 m/s
Sat
15
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău