COD ROȘU de poluare în Beijing: Milioane de mașini interzise pe străzi

  • 07 Decembrie 2015 18:22
COD ROȘU de poluare în Beijing: Milioane de mașini interzise pe străzi

Beijing a decretat COD ROȘU de poluare, ceea ce înseamnă că, începând din dimineața zilei de 8 decembrie, milioane de autovehicule vor fi forțate să staționeze, fabricile și spațiile în construcție vor fi închise, iar școlile și alte instituții publice vor fi sfătuite să își suspende activitatea, transmite Mediafax. Alerta emisă în China…

Beijing a decretat COD ROȘU de poluare, ceea ce înseamnă că, începând din dimineața zilei de 8 decembrie, milioane de autovehicule vor fi forțate să staționeze, fabricile și spațiile în construcție vor fi închise, iar școlile și alte instituții publice vor fi sfătuite să își suspende activitatea, transmite Mediafax.

 Alerta emisă în China este prima de acest gen și este cauzată de stratul dens de smog ce a cuprins capitala pentru a doua oară în ultima lună, depășind în unele zone de 40 de ori limita de siguranță admisă.

“Este un moment important în istoria noastră și va crea un precedent. Este foarte important să oprim expunerea copiilor la acest nivel de poluare”, a declarat Ma Jun, directorul Institutului Afacerilor Publice și  Mediului din Beijing, conform theguardian.com.

Autoritățile chineze au fost criticate dur săptămâna trecută, atunci când nu au declarat cod roșu de poluare, chiar dacă Beijingul a fost acaparat de un strat de smog ce în unele zone a depășit limita de siguranță de 40 de ori, conform Organizației Mondiale a Sănătății.
 Anunțul de urgență de luni pare să fie o urmare a acelor critici, iar Ma Jun a declarat că a fost "o decizie foarte grea pentru ca statul chinez să declare alerta la nivel maxim într-un oraș cu aproximativ 23 milioane de locuitori ".

“Vom recurge la o serie de măsuri foarte grele, precum interzicerea circulației a jumătate dintre numărul de mașini. Într-un oraș cu peste 5 milioane de automobile, vă puteți imagina că va fi o provocare mare. Cu siguranță acest lucru îi va proteja pe oameni. Cu acest cod roșu, școlile și grădinițele vor fi sfătuite să își suspende activitatea, lucru indicat în prevenirea expunerii la poluare a unei categorii vulnerabile de oameni ”, a continuat Ma Jun.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău