Cod roșu de intemperii, emis pentru prima dată în istoria Noii Zeelande. 2.000 de persoane au fost evacuate

  • 05 Februarie 2020 12:10
Cod roșu de intemperii, emis pentru prima dată în istoria Noii Zeelande. 2.000 de persoane au fost evacuate

O parte din Insula de Sud a Noii Zeelande se confruntă de mai multe zile cu ploi torențiale, care au provocat inundații, forțând autoritățile să evacueze 2.000 de persoane și să emită primul cod roșu de intemperii din istoria țării, relatează The Guardian.

Lewis Ferris, de la agenția MetService din Noua Zeelandă, a declarat că furtunile au generat primul cod roșu, o nouă alertă creată de agenție în luna mai a anului trecut.

"Diferența dintre codurile portocaliu și roșu este impactul asupra oamenilor", a spus el. "Am văzut un drum inundat, am văzut oameni izolați. Există un risc real pentru comunități, având în vedere impactul asupra rețelei rutiere".

Miercuri, poliția a evacuat persoane din mai multe zone, inclusiv întreaga populație a localităților Mataura și Wynden, și o mare parte a celei din Gore. 

În zona localității Gore din regiunea Southland s-au înregistrat cantități record de precipitații, de patru ori peste valorile normale pentru această perioadă a anului, a declarat Lewis Ferris de la MetService.

Oficialii din cadrul serviciilor de urgență din Southland, una dintre cele mai mari și mai puțin populate regiuni din Noua Zeelandă, au recomandat locuitorilor să-și părăsească casele, deoarece apele au continuat să crească și miercuri după-amiază.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău