Cod portocaliu de răspândire a rujeolei | Au fost înregistrate NOI CAZURI

  • 26 Septembrie 2018 09:24
Cod portocaliu de răspândire a rujeolei | Au fost înregistrate NOI CAZURI

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat au fost înregistrate, în perioada 1 ianuarie - 24 septembrie 2018, 293 cazuri confirmate de rujeolă. Astfel, în perioada 20 septembrie - 24 septembrie au fost confirmate 8 cazuri noi de îmbolnăvire cu acest virus.

În perioada 1-25 septembrie curent, au fost înregistrate 17 cazuri de rujeolă. Ultima îmbolnăvire cu rujeolă a fost înregistrată în satul Copceac, raionul Ceadîr – Lunga, la data de 23 septembrie. „În rezultatul anchetării epidemiologice s-a constatat că în acest focar au fost înregistrate în total 6 cazuri de îmbolnăvire”, precizează autoritățile.

În acest context, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă și solicită tuturor părinților care observă semne de boală la copii să se adreseze imediat la medicul de familie. Rujeola este o boală periculoasă și contagioasă, un bolnav poate infecta 18 persoane. 

Menționăm că, ministerul a mai anunțat că se menține cod portocaliu privind riscul de răspândire a rujeolei, fiind asigurată supravegherea epidemiologică în regim de 24 de ore.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău