Cod portocaliu de ninsori puternice

  • 25 Ianuarie 2013 16:05
Cod portocaliu de ninsori puternice

Meteorologii au emis pentru vineri, 25 ianuarie, cod portocaliu de ninsori, iar drumarii anunță întârzieri ale curselor de autobuze și trenuri.

Totodată, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor anunță că pe unele sectoare de drumuri naționale circulația rutieră se desfășoară cu dificultate sporită. Este vorba, în special de drumurile din preajma frontiereolr cu România și Ucraina. Aceste sectoare de drum sunt patrulate de echipele speciale ale întreprinderilor de întreținere a drumurilor și reprezentanții Poliției Rutiere. Postul vamal Albița a fos închis în dimineața zilei de vineri, 25 ianuarie, de către autoritățile române din cauza viscolului puternic.

De asemenea, sunt înzăpezite traseele Chișinău-Leușeni, la frontiera cu România, Chișinău-Soroca, la frontiera cu Ucraina, Chișinău-Ungheni-Sculeni-frontiera cu România, Chișinău-Hîncești-Cimișlia-Basarabeasca, Anenii-Noi-Căușeni-Ștefan Vodă-frontiera cu Ucraina, Hâncești-Leova-Cahul-Slobozia Mare.
 
Salvatorii au anunțat că, la această oră, nu există drumuri naționale sau localități blocate de zăpezi.
 
Potrivit Serviciului Situații Excepționale, din cauza ninsorilor, câteva localități au rămas fără electricitate, iar pe drumuri rămân blocate câteva automobile.

Autoritățile au emis încă de aseară avertizări publice referitoare la călătoriile pe distanțe mari, care ar putea deveni primejdioase, în condițiile unor ninsori abundente.

Și în Chișinău serviciile municipale au lucrat la deszăpezire încă de la primele ore, iar în timpul zilei se intervine în curți și pe străzile principale din sectoarele Capitalei, a declarat șeful serviciului de presă al Primăriei Chișinău, Vadim Brânzaniuc.

Meteorolgii au emis cod portocaliu de ninsori pentru astăzi în zona de Centru, care va fi valabil până la miezul nopții. Din cauza ninsorii abundente, câteva curse de autobuze dine sudul Republicii Moldova au întârziat, la fel ca și trenul București-Chișinău, iar alte câteva au fost anulate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău