Coaliția de guvernare germană a ajuns la un acord în privința imigrației

  • 03 Iulie 2018 10:45
Coaliția de guvernare germană a ajuns la un acord în privința imigrației

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel pare să fi evitat pentru moment ruperea coaliției de guvernare, prin compromisul la care au ajuns aseară liderii grupului conservator CDU și CSU, pe tema mult disputatei politici de acordare a azilului.

Conservatorii bavarezi, care se pregătesc pentru alegerile locale din toamnă, insistă pentru închiderea frontierelor în cazul migranților înregistrați în alte țări, în timp ce cancelarul Merkel a optat pentru o soluție europeană.

Înțelegerea de aseară, deși satisface ambele partide, este însă greu de implementat, afirmă unii comentatori, dar și partidul anti-imigrație, Alternativa pentru Germania.

Partidele conservatoare CDU și CSU au ajuns aseară la un acord în conflictul privind politica de azil. Acesta prevede înființarea de centre de tranzit la frontiera germano-austriacă, din care migranții ale căror solicitări de azil sunt responsabile alte țări din UE să fie trimiși direct în respectivele state.

În cazul în care nu sunt posibile acorduri administrative corespunzătoare cu acestea, uniunea CDU-CSU dorește să obțină o înțelegere cu Austria, țară prin care solicitanții de azil intră în Germania. Liderul bavarez Horst Seehofer a confirmat că va rămâne ministru federal de interne, după ce anterior anunțase că va demisiona, nemulțumit de refuzul cancelarului Angela Merkel de a închide granițele pentru migranții înregistrați în alte state europene.

Nu este clar câte țări sunt dispuse să accepte înțelegerea și nici dacă partenerii sociali-democrați de coaliație o vor aproba.

Sursa: RRA

Subiectul va fi dezbvătut în această seară, în cadrul unei ședințe a coaliției.

Partidul Social-Democrat german a salutat compromisul, precizând însă că are câteva nelămuriri privind centrele de tranzit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău