Coadă la admitere în România ( Adevărul)

  • 29 Iulie 2013 10:15
Coadă la admitere în România ( Adevărul)

REVISTA PRESEI DIN 29 IULIE

Constantin Tănase scrie în Timpul ca prin prezența lui Timofti la celebrarea a 1025 de ani de la creștinarea Rusiei Kievene, Moldova și-a recunoscut statutul de satelit al Federației Ruse și a asigurat Moscova că ea, Republica Moldova, recunoaște și acceptă actualul statut al Mitropoliei Moldovei ca structură subordonată Patriarhiei Bisericii ruse. Potrivit autorului, participarea președintelui moldovean la manifestările politico-religioase din capitala Ucrainei a confirmat faptul că R. Moldova este o parte a lumii vestice, circumscrisă cultural, istoric și religios spațiului pravoslavnic rusesc. De aici și până la aderarea la Uniunea vamală euroasiatică nu e decât un pas, conchide editorialistul de la Timpul.

Coadă la admitere în România, titreaza Adevărul. În primele trei zile, la Consulatul de la Chișinău, și-au depus dosarele aproximativ 2.000 de tineri. Cele mai solicitate facultăți sunt medicina și economia. Astăzi și mâine comisia de admitere se va mai afla la Chișinău, iar între 31 iulie și 2 august va fi la Cahul. Rezultatele finale urmează a fi anunțate în august. Cei care nu vor obține o bursă din prima, vor avea încă o posibilitate la sesiunea suplimentară.

Chirurgilor de la spitalul de copii „Valentin Ignatenco“ trebuie să le ridicăm monumente. Ei nu au plecat la muncă peste hotare, unde, cu siguranță, devotamentul, efortul și profesionalismul lor avea să fie apreciat la justa valoare. Ei, onești și curajoși, au ales să lucreze în Moldova, la salariile și în condițiile de aici. Și să salveze vieți de copii, zilnic, chiar și cu dalta, ciocanul și sfredelul industrial. Întrebarea este câți specialiști devotați profesiei mai trebuie să se jerfească și câte milioane de lei mai trebuie să fie pompate în sistemul de sănătate din Moldova ca lucrurile să revină la normalitate? Or, poate, nu mai facem nimic și lăsăm totul pe seama Fundației Edelweiss? Să „patroneze“ toată republica?

Doi oameni de afaceri moldoveni din Polonia vor să creeze un centru regional logistic în noul Parc Industrial din Bălți, mai scrie Adevarul. Guvernul dă asigurări că îi va ajuta în dezvoltarea afacerii. llPavel și Vasile Șcura au plecat din Moldova acum 16 ani. S-au stabilit în Polonia, unde au fondat compania Potis & Verso specializată în producția de textile. Treptat și-au extins afacerea în Germania, Italia, Ucraina, Belarus și Rusia. Brandul Potis & Verso a devenit unul popular, volumul vânzărilor ajungând la circa 250 de milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău