CNPF a autorizat reorganizarea RED-urilor. Câte acțiuni deține societatea creată (BizLaw)

  • 06 Ianuarie 2018 15:22
CNPF a autorizat reorganizarea RED-urilor. Câte acțiuni deține societatea creată (BizLaw)

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a autorizat reorganizarea societăților pe acțiuni ”Rețelele electrice de distribuție Nord-Vest” (RED Nord-Vest) și ”Rețelele electrice de distribuție Nord” (RED Nord). Cele două societăți au fuzionat, prin absorbția a ”Rețelele electrice de distribuție Nord-Vest”.

În urma deciziei CNPF, s-a înregistrat în Registrul de stat a valorilor mobiliare darea de seamă privind rezultatele emisiunii suplimentare de valori mobiliare a societății ”Rețelele electrice de distribuție Nord” în număr de 3.189.502 de acțiuni ordinare nominative cu valoarea nominală de 20 lei. Suma totală este de peste 63,7 de milioane de lei, scrie BizLaw.

În luna august, a fost aprobată fuziunea societăților pe acțiuni Rețelele Electrice de Distribuție Nord-Vest și RED Nord. Decizia a fost luată în cadrul adunării generale extraordinare a acționarilor societății RED Nord-Vest, la care a fost prezent reprezentantul unicului acționar, care deține 100% din acțiunile cu drept de vot.

Atunci s-a aprobat hotărârea privind reorganizarea RED Nord-Vest prin fuziune (absorbție) cu RED Nord (în calitate de societate absorbantă). De asemenea, adunarea a decis delegarea împuternicirilor Adelinei Stoica, șeful Serviciului juridic al RED Nord-Vest, de a reprezenta întreprinderea în organele competente pe chestiunile ce țin de reorganizarea entității.

Propunerea de reorganizare a celor două societăți pe acțiuni a venit din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii. Scopul a fost de a crea în regiunea de nord a Republicii Moldova o singură societate, care va presta serviciul de distribuție a energiei electrice. În rezultat, vor fi optimizate costurile activității de distribuție și vor fi create toate condițiile de stabilire a unor tarife pentru prestarea serviciului de distribuție reale, justificate și egale pentru toți consumatorii.

Anterior, RED Nord și RED Nord-Vest desfășurau atât activitate de distribuție, cât și de furnizare a energiei electrice. În anul 2015, a fost efectuată reorganizarea prin separare a RED-Nord și RED Nord -Vest. În rezultatul reorganizării a fost fondată o nouă societate pe acțiuni, S.A. ”Furnizarea Energiei Electrice Nord”, care desfășoară activitatea de furnizare a energie electrice în zona de nord a republicii. RED-urile prestează doar serviciul de distribuție a energiei electrice către societatea Furnizarea Energiei Electrice Nord.

Potrivit datelor, RED Nord-Vest are un capital propriu de 287 de milioane de lei, iar datoriile depășesc suma de 215 milioane. În același timp, RED Nord este o întreprindere mai profitabilă, cu 871 de milioane de lei capital propriu. Datoriile sunt de doar 84 de milioane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău