CNP solicită Guvernului să amâne decizia de privatizare a 13 întreprinderi de stat

  • 13 Noiembrie 2013 13:48
CNP solicită Guvernului să amâne decizia de privatizare a 13 întreprinderi de stat

Consiliul Național pentru Participare, din care fac parte mai multe organizații nonguvernamentale, solicită cabinetului de miniștri să amâne decizia privind privatizare a 13 întreprinderi de stat.

În opinia reprezentanților CNP, proiectul de lege are nevoie de unele modificări. Ei recomandă abordarea individuală a fiecărui obiectiv și susțin că nu au fost respectate transparența și normele de procedură.  

Termenii de 60 de zile prevăzuți în proiectul de lege pentru gestionarea procesului de privatizare, în special a unor întreprinderi mari sunt extrem de restrânși, susțin reprezentanții Consiliului Național pentru Participare. 

Potrivit uniu proiect de lege ce va fi examinat miercuri, 13 noiembrie, de executiv, 13 întreprinderi de stat urmează a fi privatizate prin concurs investițional, anul viitor. Proiectele individuale vor fi elaborate cu sprijinul consultanților independenți.  

Pe lista celor 13 întreprinderi se regăsesc S.A. Moldtelecom, combinatele Barza Albă, Aroma, CTC Tutun,  întreprinderile energetice RED-Nord, RED-Nord Vest, Centrala Termoelectrică din Bălți, Nodul Hidroenergetic Costești, Fabrica de Sticlă din Chișinău, Circul și Air Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău