CNP: Legi importante nu au fost votate în această sesiune parlamentară

  • 23 Iulie 2014 14:16
CNP: Legi importante nu au fost votate în această sesiune parlamentară

Consiliul Național pentru Participare critică faptul că un set de legi importante, asumate de actuala guvernare, nu au fost votate în lectura finală în această sesiune parlamentară.

Printre acestea se numără proiectele privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, controlul și combaterea consumului de tutun, transparentizarea acționariatului în domeniul proprietății mass-media.

Potrivit reprezentanților CNP, aceste legi au fost votate în prima lectură, însă, nu există vreo garanție că vor fi votate și în lectura finală. Directorul executiv al Asociației Presei Independente Petru Macovei, motivează necesitatea votării cât mai urgente a legii privind transparența proprietarilor mass-media.

Nici legea care ar fi oferit mai multă transparență campaniei electorale și procesului electoral nu a fost votată în lectura finală în această sesiune parlamentară. 

Amintim că potrivit unei hotărâri semnate de președintele Parlamentului Igor Corman sesiunea de primăvară-vară a legislativului se încheie la 31 iulie.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău