CNN: Ucraina este foarte bine pregătită pentru așteptata contraofensivă împotriva Rusiei

  • 05 Iunie 2023 17:06
CNN: Ucraina este foarte bine pregătită pentru așteptata contraofensivă împotriva Rusiei

Ucraina este "foarte bine pregătită" pentru o contraofensivă împotriva Rusiei, dar este "prea devreme pentru a putea vorbi despre rezultate", a declarat luni pentru CNN șeful Statului Major Interarme din Statele Unite, generalul Mark Milley.

„Ei sunt într-un război care reprezintă o amenințare existențială pentru însăși supraviețuirea Ucrainei și care are o semnificație mare pentru restul lumii - pentru Europa, pentru Statele Unite, dar și pentru întreaga lume", a declarat generalul Mark Milley într-un interviu acordat în exclusivitate pentru CNN în Normandia, în Franța. Generalul Mark Milley, care se va pensiona în acest an, se află în Normandia pentru a comemora 79 de ani de la invazia cunoscută sub numele de Ziua Z, operațiune de amploare din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

De luni de zile, SUA și aliații săi ajută Ucraina să se înarmeze pentru contraofensiva împotriva forțelor ruse. Între timp, războiul a început să se strecoare și în Rusia, atacuri cu drone ucrainene au lovit în interiorul Moscovei și un bombardament a avut loc în Belgorod.

Întrebat luni dacă astfel de atacuri ar risca să escaladeze conflictul, generalul Mark Milley a declarat că există "întotdeauna riscul" unei escaladări și că este un lucru pe care SUA îl urmăresc "foarte, foarte atent".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău