CNESP: Toate instituțiile de învățământ din R.Moldova activează de astăzi în regim obișnuit

  • 01 Martie 2022 18:31
CNESP: Toate instituțiile de învățământ din R.Moldova activează de astăzi în regim obișnuit

Toate instituțiile de învățământ general, profesional tehnic și superior din țară vor activa în regim obișnuit. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), în contextul în care incidența cazurilor de infecție în ultima săptămână a înregistrat o scădere de 35% comparativ cu săptămâna precedentă, iar mortalitatea s-a redus cu 36%. Decizia intră în vigoare la 1 martie, transmite IPN.

Totodată, unitățile de alimentație publică din localitățile unde se atestă cod portocaliu vor activa la capacitate maximă în spațiile exterioare și interioare, cu obligația ca toți clienții să prezinte certificatul COVID la intrare.

Conform noii decizii, antrenamentele de grup, cu excepția celor cu participarea sportivilor de performanță, vor fi permise pe întreg teritoriul țării, indiferent de codul de alertă.

Evenimentele sportive vor putea fi organizate la capacitate maximă în spațiile exterioare și interioare, cu obligația ca toți spectatorii să prezinte certificatul COVID, în localitățile unde se atestă cod verde, galben și portocaliu. În cazul regiunilor unde se înregistrează cod roșu, astfel de evenimente se vor desfășura cu până la 50 la sută din capacitatea maximă în spațiul interior sau la capacitate maximă în spațiile exterioare și cu obligația prezentării certificatului COVID.

În cazul activităților care urmează să fie organizate în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, acestea se vor desfășura la capacitate maximă în spațiile exterioare și interioare, cu obligația ca spectatorii să prezinte certificatul COVID.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău