CNESP a permis desfășurarea în R. Moldova a două meciuri internaționale de fotbal

  • 22 Martie 2021 19:56
CNESP a permis desfășurarea în R. Moldova a două meciuri internaționale de fotbal

Membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică au permis desfășurarea meciurilor internaționale oficiale de fotbal în cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal Qatar 2022, potrivit unui comunciat al Guvernului.

Comisia a decis disputarea meciurilor fără prezența spectatorilor pe stadionul Zimbru din Chișinău, prin derogarea de la prevederile subpunctului 7.4 din Hotărârea CNESP din 19.03.2021. Astfel, au fost permise desfășurarea meciurilor:

 1. Moldova – Insulele Feroe, la data de 25 martie 2021, ora 21.45;

 2. Moldova – Israel, la data de 31 martie 2021, ora 21.45.

 În proiectul Hotărârii este specificat că selecționata Moldovei și echipele adversare se vor afla în carantină odată cu intrarea în cantonamente. Toate echipele vor face câte trei teste Covid, cu 20, 7 și 2 zile înainte de meci.

În toată perioada cantonamentului, selecționata Moldovei se va afla în izolare la Centrul Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal din orașul Vadul lui Vodă. Selecționatele oaspete vor călători cu rute charter și vor fi cazate în hotel pe etaje separate de restul oaspeților.

De asemenea, persoanele implicate în organizarea merciurilor vor fi testate la COVID-19 de 2 ori în săptămâna dinaintea desfășurării meciului. Totodată, intrarea pe stadionul Zimbru va avea loc prin câteva filtre de protecție anti-Covid.

Acțiunile sunt stabilite în conformitate cu Protocoalele UEFA și FIFA și, respectiv, aplicate la desfășurarea meciurilor internaționale de fotbal în Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău