CNAS | Veteranii și persoanele asigurate vor beneficia de tratament balneosanatorial

  • 07 Iulie 2021 09:37
CNAS | Veteranii și persoanele asigurate vor beneficia de tratament balneosanatorial

Pentru organizarea tratamentului balneosanatorial în anul 2021, Casa Națională de Asigurări Sociale anunță că au fost alocate mijloace în sumă de 30 mln de lei (peste 1 mln 400 mii de euro) din contul bugetului asigurărilor sociale de stat și 57,4 mln de lei din contul bugetului de stat, comunică MOLDPRES.

Instituția precizează că a încheiat deja contracte de procurare a biletelor de tratament cu Sanatoriul Preventoriu de Bază „Constructorul" din Chișinău; Instituția subordonată Asociației curativ-sanatoriale și de recuperare a Cancelariei de Stat Î.S. „Medisan" - sanatoriul „Moldova" din Truscaveț; Societățile cu răspundere limitată „Struguraș" din satul Cocieri, raionul Dubăsari; „Bucuria-Sind", orașul Vadul lui Vodă; „Nufărul Alb", orașul Cahul; „Codru" din comuna Hârjauca, raionul Călărași; Stațiunea balneară „Orizont", orașul Sergheevca și cu Stațiunea balneară „Dnestr", orașul Camenca.

Din numărul total al biletelor procurate, 86% (11146 de bilete) le revin sanatoriilor situate pe teritoriul Republicii Moldova. Cele mai multe locuri oferite sunt la: „Nufărul Alb", „Codru", „Bucuria-Sind" și „Struguraș".

Pentru persoanele angajate în câmpul muncii, în 2021 au fost procurate 5241 de bilete în sumă de 29,8 mln de lei. Dintre acestea, 2412 foi au fost transmise spre repartizare de către Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, iar 2829 au fost transmise prin intermediul Caselor Teritoriale de Asigurări Sociale (CTAS).

Conform sursei citate, pentru veterani au fost procurate 7699 de bilete, în sumă de 54,6 mln de lei, care au fost transmise spre repartizare beneficiarilor prin intermediul CTAS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău