CNAS prelungește regimul special de primire a cetățenilor până la data de 15 iulie

  • 30 Iunie 2020 08:38
CNAS prelungește regimul special de primire a cetățenilor până la data de 15 iulie

În contextul prevenirii răspândirii COVID-19 printre beneficiarii săi, Casa Națională de Asigurări Sociale prelungește regimul special de primire a cetățenilor până la data de 15 iulie, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al CNAS.

Potrivit comunicatului, casele teritoriale de asigurări sociale în continuare vor presta servicii de la ora 8.00 până la ora 14.00, după același orar. În zilele de luni, marți și miercuri specialiștii CTAS vor primi solicitanții/beneficiarii de pensii, alocații și ajutoare de deces, iar în zilele de joi și vineri vor fi deserviți solicitanții/beneficiarii de indemnizații adresate familiilor cu copii.

Refertor la beneficiarii de pensie, care începând cu 1 iulie anul curent, intenționează să solicite reexaminarea pensiei, cei care nu vor reuși să fie deserviți de specialiștii caselor teritoriale în această zi, vor putea depune cererea săptămânile viitoare și tot în zilele de luni până miercuri. Noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea și actele necesare la organul teritorial de asigurări sociale.

Accesul în spațiile închise va fi asigurat cu respectarea distanței sociale. Vizitatorii vor fi admiși doar cu condiția că poartă mască de protecție și mănuși. Totodată, pentru siguranța sanitară în incinta caselor teritoriale, după fiecare două ore de audiență a cetățenilor, timp de 10 minute, va fi efectuată dezinfecția și aerisirea spațiilor de primire.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău