CNAS informează despre o nouă categorie de beneficiari care vor ridica alocație de stat

  • 18 Octombrie 2022 13:59
CNAS informează despre o nouă categorie de beneficiari care vor ridica alocație de stat

Persoanele care au participat la strângerea munițiilor și a tehnicii militare, la deminarea teritoriului și a obiectelor în perioada de după războiul pentru independența Moldovei vor ridica alocație lunară de stat în mărime de 750 de lei lunar. Aceasta se stabilește din luna depunerii cererii.

Solicitată de IPN, Viorica Stanila, șef-adjunct al Direcției comunicare și relații cu publicul al CNAS, a menționat că în cererea-tip vor fi indicate toate informațiile care trebuie completate.

Cererea se depune personal sau prin intermediul reprezentantului desemnat prin procură ori prin împuternicire de reprezentare creată în baza semnăturii electronice în cadrul Registrului împuternicirilor de reprezentare în baza semnăturii electronice (MPower), la Casa Teritorială de Asigurări Sociale de la locul de domiciliu.

Solicitarea trebuie să fie însoțită de originalul și copia actului de identitate, originalul și copia legitimației de veteran de război, originalul certificatului confirmativ, eliberat de Marele Stat Major al Armatei Naționale, ce atestă participarea persoanei la strângerea munițiilor și a tehnicii militare, la deminarea teritoriului și a obiectelor în perioada de după acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova.

Prin Hotărârea Guvernului a fost aprobat Programul național de acțiuni consacrate Anului Recunoștinței față de participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Acesta prevede și revizuirea cadrului normativ referitor la veteranii de război în vederea îmbunătățiii nivelului protecției sociale a veteranilor și a membrelor familiilor celor căzuți la datorie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău