CNAS: Doar pe 7 și 8 aprilie, la anumite ore se vor primi acte pentru stabilirea indemnizației de maternitate

  • 06 Aprilie 13:00
CNAS: Doar pe 7 și 8 aprilie, la anumite ore se vor primi acte pentru stabilirea indemnizației de maternitate

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță că doar în zilele de 7 și 8 aprilie, între orele 7.30 și 15.00, casele teritoriale de asigurări sociale vor recepționa acte pentru stabilirea indemnizației de maternitate. Excepție vor constitui CTAS Soroca și CTAS ȘtefanVodă, dat fiind că în orașele respective este stabilit un regim special de carantină.

Deservirea beneficiarelor în casele teritoriale va fi organizată în așa mod ca în momentul prestării serviciilor persoanelor să fie asigurată distanța socială necesară de la 1,5 până la 2 metri iar solicitanții trebuie să poarte măști și mănuși.

În acest context, reamintim pachetul de acte necesare pe care trebuie să-l prezinte femeile asigurate, soțiile aflate la întreținerea soților asigurați și femeile cu statut de șomer pentru a fi stabilită indemnizația de maternitate. Acestea sunt: certificatul de concediu medical în original, buletinul de identitate (în original și în copie), iar în cazul soțiilor aflate la întreținerea soților asigurați – certificatul de căsătorie (în original și în copie) și declarația soției scrisă pe proprie răspundere, că nu este angajată în câmpul muncii, nu realizează venit asigurat și nu este persoană asigurată de riscul respectiv.

Precizăm, că plata indemnizației de maternitate se efectuează prin intermediul prestatorului de servicii de plată desemnat prin cerere de către beneficiar. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Casei Naționale www.cnas.md la compartimentul “Alte prestații sociale”.

Vă mai comunicăm, că din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu coronavirus, a fost prelungit termenul de suspendare a activitaților de primire a cetățenilor în audiență, relații cu publicul atât în oficiul central, cât și în subdiviziunile teritoriale, urmând ca în functie de evoluția situației, să fie anunțate alte decizii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
18
Furtună
Umiditate:55 %
Vint:5,1 m/s
Thu
13
Fri
15
Sat
14
Sun
16
Mon
16

Curs oficial BNM 28 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4945 0.0872
USD 17.6942 -0.0237
RON 4.0244 0.0178
UAH 0.6558 -0.0019
RUB 0.2497 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău