CNAS a transferat banii pentru plata indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă

  • 12 Februarie 2020 14:41
CNAS a transferat banii pentru plata indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă

Transferul în sumă de 64,8 milioane de lei pentru plata indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă a fost efectuat la 11 februarie. Casa Națională de Asigurări Sociale anunță că peste 22,3 de mii de beneficiari pot ridica indemnizațiile pentru lunile precedente, transmite IPN.

Beneficiarii urmează să se adreseze către instituția bancară la care a fost deschis contul salarial sau social. În cazul în care acesta nu este deținător de card, indemnizația poate fi primită în orice oficiu poștal, indiferent de domiciliu. Plata indemnizației se va face de către prestatorii de servicii de plată: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerțbank, Mobiasbanca, Banca Comercială Română, ÎS „Poșta Moldovei".

Beneficiarii de indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă pot afla la ce prestator de servicii de plată au fost transferați banii, accesând serviciul electronic „Statutul certificatului de concediu medical” de pe pagina-web a instituției, de la butonul cu aceeași denumire, prin introducerea în câmpul respectiv a numărului certificatului medical.

CNAS menționează că în luna ianuarie nu au fost ridicate de la oficiile poștale 18,8 milioane lei sau 51% din suma transferată de CNAS pentru indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă. Casa Națională îndeamnă beneficiarii să ridice de la prestatorii de servicii de plată banii care li se cuvin până la 27 februarie. După această dată sumele nesolicitate sunt restituite lunar de către prestatorii de servicii de plată pe contul corespunzător al CNAS, fiind incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău