CNAS a transferat banii pentru plata indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă

  • 09 Decembrie 2019 18:15
CNAS a transferat banii pentru plata indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă

Casa Națională de Asigurări Sociale a efectuat transferul în sumă de 47,5 milioane de lei pentru plata indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă. 20,2 mii de beneficiarii pot ridica indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă pentru lunile precedente, transmite IPN.

Plata indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă se va efectua de către prestatorii de servicii de plată: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerțbank, Mobiasbanca,  Banca Comercială Română, ÎS „Poșta Moldovei”.

Pentru a ridica sumele indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă beneficiarii urmează să se adreseze către instituția bancară la care a fost deschis contul salarial sau social. În cazul în care beneficiarul nu este deținător de card, indemnizația poate fi primită în orice oficiu poștal indiferent de domiciliu.

CNAS menționează într-un comunicat de presă că în luna noiembrie curent nu au fost ridicate din oficiile poștale indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă de către 12,2 mii de beneficiari, iar suma nerepartizată de 11,8 milioane de lei sau 30% din suma total transferată a fost restituită la contul CNAS.

CNAS solicită beneficiarilor de indemnizații de incapacitate temporară de muncă să-și ridice banii. 26 decembrie, curent este ultima zi când pot fi ridicate prestațiile respective.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău