CNAS a finanțat indemnizațiile destinate familiilor cu copii

  • 10 Februarie 2022 17:55
CNAS a finanțat indemnizațiile destinate familiilor cu copii

Casa Națională de Asigurări Sociale a finanțat indemnizațiile unice la nașterea copilului, indemnizațiile pentru îngrijirea copiilor până la vârsta de 2 ani, indemnizațiile pentru creșterea copiilor până la vârsta de 3 ani, indemnizațiile lunare de suport pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiile paternale. De astfel, de alocații beneficiază 86 de mii de persoane. Valoarea totală a indemnizațiilor respective este de 446,5 milioane de lei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă.

Casa Națională pentru Asigurări Sociale atenționează persoanele care vor deveni în curând părinți că cererea pentru stabilirea indemnizațiilor poate fi depusă în format electronic, prin intermediul serviciului „e-Cerere Indemnizații”, pe pagina-web oficială a Casei Naționale (www.cnas.gov.md) sau prin portalul guvernamental unic al serviciilor publice (www.servicii.gov.md). Cererea poate fi depusă și la Casa Teritorială de Asigurări Sociale, la locul de domiciliu al unuia dintre părinți, iar în cazul în care a fost stabilită indemnizația de maternitate – la Casa Teritorială care a stabilit indemnizația respectivă.

Familiile cu copii se pot adresa la casele teritoriale de asigurări sociale în zilele de joi și vineri, de la ora 8.00 până la ora 15.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău