CNAM va efectua programarea pacientului oncologic primar la servicii medicale de înaltă performanță

  • 02 Mai 2023 18:45
CNAM va efectua programarea pacientului oncologic primar la servicii medicale de înaltă performanță

Începând de marți, 2 mai, Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) va efectua programarea pacienților oncologici primari la servicii medicale de înaltă performanță (SIP). Potrivit instituției, decizia a fost luată pentru a facilita accesul acestor pacienți la SIP și a evita pe viitor anumite nereguli, depistate recent de CNAM în urma evaluării modului de prescriere și prestare a serviciilor respective.

stfel, Institutul Oncologic va prezenta zilnic, prin e-mail, în adresa CNAM formularele de trimitere a pacienților pentru serviciile medicale de înaltă performanță, precum și raportul generat din Sistemul Informațional „Raportarea și Evidența Serviciilor Medicale” (SIRSM) privind lista pacienților cărora li s-au indicat serviciile respective. La momentul prescrierii serviciului vor fi menționate în mod obligatoriu informații privind diagnosticul și necesitatea determinării gradului de răspândire al procesului tumoral, urgența programării, conform cel puțin unuia dintre următoarele criterii: diagnosticul oncologic confirmat citologic/histologic; diagnosticul oncologic sugestiv clinico-imagistic; tumori toraco-abdominale, tumori ale regiunii capului/gâtului, tumori ale organelor bazinului mic și alte localizări, pentru determinarea gradului de răspândire a procesului, până la inițierea tratamentului.

CNAM va verifica conformitatea prescripțiilor medicale prezentate de Institutul Oncologic și va programa serviciile medicale de înaltă performanță prin intermediul SIRSM, ținând cont de disponibilitatea sloturilor generate de către prestatorii de SIP.

De asemenea, CNAM va informa pacienții despre data și ora programării pentru investigația indicată și va întocmi raportul săptămânal privind programarea pacientului oncologic primar din lista prescripțiilor prezentate de Institutul Oncologic.

Programarea de către CNAM a pacientului oncologic primar prin intermediul SIRSM va fi efectuată în regim pilot în perioada mai–septembrie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău