CNAM va aloca peste 24 de milioane de lei pentru vaccinul antigripal

  • 11 Octombrie 2022 15:10
CNAM va aloca peste 24 de milioane de lei pentru vaccinul antigripal

Un lot de 188 de mii de doze de vaccin antigripal a sosit în Republica Moldova. Acesta a fost recepționat luni, 10 octombrie, la depozitul național de vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Vaccinul respectiv este produs în Coreea de Sud și are o valoare de peste 24 milioane de lei. Banii vor fi alocați din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Vaccinul este omologat în Republica Moldova, iar componența acestuia corespunde celei recomandate de Organizația Mondială a Sănătății pentru emisfera de nord, sezonul 2022-2023.

Dozele preparatului de profilaxie a gripei au fost aduse până la destinatar cu respectarea condițiilor lanțului frigorific neîntrerupt, confirmat prin dispozitive speciale de înregistrare a temperaturii.

Vaccinul urmează a fi distribuit centrelor de sănătate publică din Republica Moldova. Ulterior, va fi transportat, conform planurilor existente de imunizare, în instituțiile medico-sanitare pentru vaccinarea contingentelor profesionale și grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău