CNAM a transferat în avans 898 milioane de lei pentru serviciile medicale ce vor fi oferite populației în luna februarie

  • 16 Februarie 18:40
CNAM a transferat în avans 898 milioane de lei pentru serviciile medicale ce vor fi oferite populației în luna februarie

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a transferat în avans prestatorilor de servicii medicale peste 898 milioane de lei pentru serviciile medicale ce urmează să fie oferite populației în luna februarie.

Din această sumă, aproximativ 839 de milioane au fost achitate prestatorilor publici de servicii medicale, în timp ce peste 59 de milioane de lei au fost virate către prestatorii privați.

Plățile în avans sunt efectuate pentru a facilita acordarea continuă a asistenței medicale populației asigurate, în volumul și de calitatea prevăzute de Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală.

Potrivit contractelor încheiate cu instituțiile medico-sanitare și Criteriilor de contractare a prestatorilor de asistență medicală, CNAM achită în două etape serviciile medicale oferite de prestatori.

Astfel, la începutul fiecărei luni sunt efectuate plățile în avans în mărime de 80% din suma planificată pentru luna respectivă, iar la finele fiecărei perioade de raportare este transferat restul sumei, în limita prevederilor contractuale.

Transferul mijloacelor financiare pentru serviciile medicale prestate populației în cadrul asigurării obligatorii de asistență medicală este posibil datorită achitării cu onestitate de către cetățeni a primelor de asigurare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău