CNAM a transferat aproape 2,5 milioane de de lei pentru operațiile efectuate în luna mai

  • 22 Iunie 10:51
CNAM a transferat aproape 2,5 milioane de de lei pentru operațiile efectuate în luna mai

Un copil a beneficiat de implant cohlear, iar 10 pacienți au primit gratuit proteze în luna mai. În acest scop Compania Națională de Asigurări în Medicină a transferat circa 2,5 milioane de lei (123 340 euro), comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, cel mai scump consumabil acoperit luna trecută de asigurarea medicală obligatorie a fost implantul cohlear – dispozitiv care permite procesarea sunetului și vorbirii pentru persoanele cu pierdere severă a auzului. Acesta a fost implantat unui copil, iar operația a fost efectuată de medicii de la Institutul Mamei și Copilului. Implantul cohlear respectiv a costat în jur de 345 de mii de lei, scrie sursa citată

Circa 720 de mii au fost virați Institutului de Neurologie și Neurochirurgie pentru consumabile utilizate în cinci cazuri de tratament intervențional al pacienților cu accident vascular cerebral ischemic acut și trei operații în cadrul neuroradiologiei intervenționale.

10 pacienți au beneficiat în luna mai de proteze ale aparatului locomotor, intervenții realizate la Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie și Institutul Oncologic. Banii alocați pentru protezele respective au constituit aproape 648 de mii de lei.

Conform sursei citate, în primele cinci luni ale anului curent, din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală au fost transferați peste nouă milioane de lei pentru consumabilele utilizate în cadrul unor intervenții chirurgicale complexe pentru restabilirea funcțiilor diferitelor organe și membre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:3,6 m/s
Sat
1
Sun
1
Mon
-0
Tue
0
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău