CNAM a îmbunătățit sistemul informațional „Asigurarea obligatorie de asistență medicală”

  • 01 Noiembrie 2023 15:59
CNAM a îmbunătățit sistemul informațional „Asigurarea obligatorie de asistență medicală”

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a pus în aplicare începând de miercuri, 1 noiembrie, un sistem informațional îmbunătățit de evidență a persoanelor asigurate, relatează serviciul de presă al instituției, citată de Radio Chișinău.

Sistemul informațional automatizat „Asigurarea obligatorie de asistență medicală” (SIA AOAM) a fost completat cu noi funcționalități, care ajută la ținerea unei evidențe mai bune a persoanelor asigurate, permit o clasificare mai clară a categoriilor de persoane încadrate în sistem. De asemenea, au fost automatizate mai multe proceduri, care anterior erau efectuate în mod manual în sistem.

Reingineria SIA „Asigurarea obligatorie de asistență medicală” face parte din șirul activităților ce țin de reformarea serviciilor publice și modernizarea tehnologică a guvernării, asigurarea schimbului de date între sistemele informaționale deținute de utilizatorii platformei guvernamentale de interoperabilitate MConnect.

În SIA AOAM reinginerit, atât cetățenii, cât și personalul medical vor urma aceiași pași pentru a verifica statutul (asigurat sau neasigurat) persoanei, și anume:

  • Accesați site-ul cnam.md și deschideți rubrica Verificarea statutului AOAM.

  • Introduceți numărul de identificare de stat (IDNP) sau seria și numarul buletinului de identitate provizoriu pentru cei care nu dețin IDNP, după care apăsați butotul Verifică statut.

  • În fereastra de mai jos obțineți informații despre statutul de asigurat, numărul de asigurare nou generat de sistem, medicul de familie și instituția medicală primară la care sunteți înregistrat, data înregistrării.

Autoritățile mai informează că în cazul în care întâmpinați dificultăți la accesarea SIA AOAM, apelați Info CNAM - numărul de telefon 0 800 99999. Apelul este gratuit atât de pe telefon mobil, cât și fix. Serviciul telefonic activează de luni până vineri, în intervalul orelor 8.00-17.00, fără pauză de masă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău