CNAM a acumulat în primele șapte luni ale anului curent venituri de circa 7,5 miliarde de lei

  • 05 August 17:47
CNAM a acumulat în primele șapte luni ale anului curent venituri de circa 7,5 miliarde de lei

Compania Națională de Asigurări în Medicină a acumulat, în perioada ianuarie-iulie 2024, în fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (CAOAM) venituri de circa 7,5 miliarde de lei. Acumulările respective au fost în creștere cu circa 787 de milioane sau cu 11,8% față de perioada similară a anului 2023.

Potrivit CNAM, cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au depășit 4,7 miliarde de lei, cu circa 640 de milioane mai mult comparativ cu șapte luni ale anului trecut.

Transferurile de la bugetul de stat au constituit peste 2,3 miliarde de lei, cu 50 de milioane mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au fost de aproape 268 de milioane de lei, în creștere cu cca 88 de milioane comparativ cu primele șapte luni ale anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenții parcurilor pentru tehnologia informației, au constituit aproximativ 131 de milioane de lei, cu circa nouă milioane mai mult față de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Totodată, în primele șapte luni ale anului curent, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste 8,6 miliarde de lei, bani transferați în cea mai mare parte prestatorilor de servicii medicale și farmaceutice contractați. Suma virată pentru serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale compensate este cu circa 1,3 miliarde de lei mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău