CNAM: Acțiunea Centrului Național de Diagnosticare reprezintă o abatere

  • 18 August 2015 14:05
CNAM: Acțiunea Centrului Național de Diagnosticare reprezintă o abatere

Suspendarea de către Centrul Național de Diagnosticare a programărilor din data de 1 august reprezintă o abatere de la contractul de prestare a serviciilor între Campania Națională de Asigurări în Medicină și Centrul Diagnostic, anunță CNAM ca urmare a unei evaluări efectuate săptămâna trecută.Membrii unei comisii de experți au constat că au fost prestate mai multe…

Suspendarea de către Centrul Național de Diagnosticare a programărilor din data de 1 august reprezintă o abatere de la contractul de prestare a serviciilor între Campania Națională de Asigurări în Medicină și Centrul Diagnostic, anunță CNAM ca urmare a unei evaluări efectuate săptămâna trecută.

Membrii unei comisii de experți au constat că au fost prestate mai multe servicii medicale de diagnosticare, decât ar fi fost planificate, deși acestea puteau fi efectuate în spitale și policlinici, a anunțat astăzi vice-directorul general al CNAM, Iurie Osoianu.

”Ei au economisit sursele lor și s-au folosit de sursele Centrului de Diagnosticare. O parte din investigațiile performate care trebuiau să fie efectuate și achitate de către instituțiile spitalicești au fost făcute din cota repartizată de Centrul Republican de Diagnosticare Medicală”, a declarat Iurie Osoianu.

Amintim că Centrului de Diagnosticare anunțase anterior că nu mai poate oferi servicii fără plată deținătorilor poliței de asigurare. Motivul invocat de către reprezentanții Centrului era epuizarea fondurilor alocate de CNAM pentru anul curent.

Ulterior, ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, anunțase că problema s-ar fi remediat, astfel încât pacienții cu poliță vor putea fi deserviți fără să achite serviciile, iar responsabilii ar putea fi sancționați.

Pentru anul 2015, CNAM a încheiat un contract de prestare a serviciilor medicale în valoare de 45 milioane lei cu Centrul de Diagnosticare, iar în iunie 2015 bugetul a fost suplimentat cu 6 milioane de lei.

În primele șapte luni ale anului curent, Centrul de Diagnosticare a prestat servicii de peste 38 de milioane de lei, depășind cu 11 milioane suma contractată pentru perioada respectivă, anunța anterior CNAM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău