UPDATE | NOI detalii referitor la perchezițiile în „dosarul ambulanțelor”. Directorul adjunct al CNAMUP a fost reținut

  • 11 Octombrie 14:43
UPDATE | NOI detalii referitor la perchezițiile în „dosarul ambulanțelor”. Directorul adjunct al CNAMUP a fost reținut

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție efectuează acțiuni de urmărire penală într-un dosar de abuz de serviciu, manifestat de persoane publice de la Centrul Național de Medicină Urgentă de Asistență Prespitalicească în cadrul organizării achizițiilor publice privind cumpărarea ambulanțelor.

UPDATE 14:30 Centrul Național Anticorupție a venit cu un comunicat în care oferă mai multe detalii referitor la perchezițiile în „dosarul ambulanțelor”.

Astfel, persoane publice, dar şi reprezentanţi ai unor agenţi economici au fost audiaţi, zilele acestea, la Centrul Naţional Anticorupţie în cadrul unei cauze, pornite pe faptul abuzului de serviciu, comis de factori de decizie de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Ei au fost citaţi pentru a oferi explicaţii pe marginea presupuselor ilegalităţi, admise în cadrul organizării achiziţiilor publice privind cumpărarea a 69 de ambulanţe.

Mai exact, CNA şi procurorii anticorupţie cercetează modul în care au fost organizate licitaţiile, precum şi presupusa favorizare a unor agenţi economici. Potrivit materialelor cauzei, factorii de decizie din cadrul CNAMUP ar fi dat prioritate unui agent economic, chiar dacă acesta nu ar fi fost eligibil pentru licitaţia menţionată, iar după semnarea contractului nu şi-ar fi onorat pe deplin obligaţiunile.

Astfel, anchetatorii examinează implicarea actualului director al CNAMUP şi a unuia din adjuncţii săi în returnarea către agentul economic câştigător a unei sume de peste 2 milioane de lei. Aceşti bani ar fi constituit penalităţile, aplicate companiei pentru multiplele nereguli, admise în procesul de executare a contractului, dar care nu au mai rămas în conturi pentru că, în urma unei indicaţii, ar fi fost restituiţi. Potrivit anchetatorilor, această sumă constituie prejudiciul cauzat statului în urma achiziţionării ambulanţelor.

În urma percheziţiilor din această dimineaţă, operate de CNA şi PA la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, dar şi în alte locaţii, a fost reţinut directorul adjunct al CNAMUP, alte persoane fiind escortate pentru audieri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
6,48 °C
ceață
Umiditate:93 %
Vint:0,36 m/s
Sat
17 °C
Sun
16 °C
Mon
17 °C
Tue
16 °C
Wed
13 °C

Curs oficial BNM 18 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3507 0.0943
USD 17.4143 -0.0511
RON 4.0695 0.0197
UAH 0.7026 -0.0008
RUB 0.2721 0.0003
Arhivă Radio Chișinău