CNA, PA și Poliția au continuat acțiunile de urmărire penală în dosarul coruperii alegătorilor UTA Găgăuzia de către reprezentanții Partidului Șor

  • 13 Mai 2023 14:10
CNA, PA și Poliția au continuat acțiunile de urmărire penală în dosarul coruperii alegătorilor UTA Găgăuzia de către reprezentanții Partidului Șor

Ofițerii CNA, în comun cu procurorii anticorupție (PA) și angajații Inspectoratului Național de Investigații (INI), au continuat, astăzi, acțiunile în cadrul cauzei penale, pornite pe fapte de corupere a alegătorilor de către reprezentanții unei formațiuni politice în vederea determinării acestora de a vota un concurent electoral la alegerile din UTA Găgăuzia, precizează un comunicat al CNA.

În baza materialelor prezentate de către angajații INI, au fost autorizate 11 percheziții la domiciliile și automobilele a opt persoane, care s-au desfășurat astăzi în mun. Chișinău, la Vulcănești, Cimișlia și Comrat. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate și ridicate documente și bunuri care prezintă interes pentru cauza penală: telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, liste cu date de contact ale unor persoane, stick-uri de memorie, sume de bani. Toate persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

Amintim că, potrivit materialelor acumulate, s-a constatat că, în perioada martie – prezent, concurentul electoral vizat în prezenta cauză, precum și grupul său de inițiativă, ar fi acceptat cu bună știință mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat, care ar fi fost și sunt utilizate pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală de alegere a bașkanului UTA Găgăuzia, precum și pentru determinarea alegătorilor să voteze pentru candidatul formațiunii. Din probatoriul administrat, s-a stabilit că pentru determinarea unui număr de 30 de alegători de a vota candidatura partidului ȘOR, fiecare activist era remunerat cu 15 000 lei.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu-i va fi dovedită printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău