CNA, nemulțumit de suma pe care o va primi de la buget în 2019. „Va pereclita activitatea Centrului”

  • 22 Noiembrie 2018 12:09
CNA, nemulțumit de suma pe care o va primi de la buget în 2019. „Va pereclita activitatea Centrului”

Centrul Național Anticorupție susține că faptul cîă îi va fi alocată anul viitor o sumă mai mică decât a solicitat ar putea duce la diminuarea salariilor angajaților și îi va pereclita activitatea.

Potrivit unui raport de expertiză anticorupție privind proiectul de lege a bugetului de stat pentru 2019, Centrul Național Anticorupție susține că a solicitat ca să-i fie acoperit necesarul de cheltuieli bugetare în sumă de circa 133, 556 milioane de lei, Ministerul Finanțelor a acceptat suma de 121, 779 milioane de lei. 

„Nealocarea suficientă a mijloacelor financiare va periclita activitatea Centrului Național Anticorupție în exercitarea efectivă a atribuțiilor funcționale. Astfel, este primordial ca alocările de mijloace financiare din bugetul de stat să se bazeze pe o planificare realistă, oportună și eficientă a banului public, cât și pe o administrare eficientă a resurselor bugetare alocate”, au menționat reprezentanții Centrului. 

De asemenea, CNA consideră că prevederea care stabilește ca 1.500 de lei să fie valoarea de referință pentru calcularea în anul 2019 a remunerării angajaților din sectorul bugetar va duce la reducerea substanțială a salariilor angajaților instituției, ceea ce va afecta negativ exercitarea atribuțiilor acestora. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău