CNA: au fost depistate peste 240 de infracțiuni în primele luni ale anului

  • 30 Aprilie 10:04
CNA: au fost depistate peste 240 de infracțiuni în primele luni ale anului

Un număr de 245 de infracțiuni de corupție au fost depistate în primele trei luni ale anului curent de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), dintre care 216 – din sectorul public și 29 - din sectorul privat, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, „cele mai multe infracțiuni au fost identificate în organele de drept și de control”. „Este vorba despre Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Educației, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și altele. Urmează autoritățile publice centrale și locale, inclusiv primăriile unde s-au documentat nouă acte de corupție în care subiecții au fost primari, viceprimari și angajați ai primăriei”, a precizat CNA.

În aceiași perioadă, CNA a identificat și cercetat penal 100 de persoane cu funcții de conducere și control în sectorul public. Este vorba despre un angajat al autorității supreme de stat, patru șefi de instituții, un șef de departament, 40 de inspectori din cadrul MAI, ANTA, ASP, Serviciul Vamal, șapte persoane din cadrul administrației publice locale, șapte funcționari din domeniul ocrotirii sănătății și alți 32 de subiecți.

În această perioadă, ofițerii de urmărire penală ai CNA au finalizat 106 cauze penale. Dintre ele, 65 de cauze penale au fost deferite justiției, iar 19 au fost soluționate din anii precedenți (2013-2022). Totodată, 30 de persoane au fost reținute de ofițerii de urmărire penală ai CNA.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău