DOC | CNA anunță ce a întreprins pentru a-l căuta pe Vlad Plahotniuc

  • 11 Decembrie 2019 13:28
DOC | CNA anunță ce a întreprins pentru a-l căuta pe Vlad Plahotniuc

Centrul Național Anticorupție anunță care sunt acțiunile pe care le-a întreprins pentru a identifica locul aflării fostului PD, Vlad Plahotniuc, plecat din țară în această vară, după instalarea guvernării ACUM-PSRM.

Potrivit unui comunicat al instituției, în afara faptului că pe numele acestuia a fost emis mandat de arest preventiv, a fost dat în căutare locală, și interstatală și a fost transmisă pe 18 octombrie o solicitare către Interpol pentru a-l căuta,CNA a expediat demersuri și către alte țări în acest sens.

Astfel, CNA a adresat, la 31 octombrie, un demers către Direcția Generală Anticorupție din cadrul MAI din România referitor la aflarea lui Vlad Plahotniuc în orașul Iași în perioada 25-28 octombrie 2019. Pe 5 noiembrie, în răspunsul adresat CNA, MAI a informat că demersul a fost redirecționat către Inspectoratul General al Poliției Române.

De asemenea, la 4 decembrie, au fost expediate demersuri similare către Ambasadele Regatului Unit și a Statelor Unite ale Americii din Republica Moldova.

„Suplimentar, la 10 decembrie 2019, CNA a sesizat Centrul Cooperare Polițienească Internațională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii și Regatului Unit din Moldova despre faptul că învinuitul deține încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav”, se mai arată în comunicatul instituției.

Menționăm că, în cadrul ședinței din 4 dceembrie, Consilliul Suprem de Securitate a decis ca Republica Moldova să ceară lui Vlad Plahotniuc de la Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, și de la România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău