CNA a descins la postul vamal Leușeni

  • 22 Octombrie 2013 15:00
CNA a descins la postul vamal Leușeni

Mai mult de 20 de vameși și polițiști de frontieră au fost reținuți, marți, 22 octombrie, la postul vamal Leușeni-Albița, în urma unei descinderi a ofițerilor anticorupție din Republica Moldova.

Persoanele reținute sunt investigate în cadrul unui dosar de estorcare de bani în care sunt implicați și polițiști de frontieră și vameși români.

Potrivit informațiilor Centrului Național Anticorupție o anchetă de serviciu a fost desfășurată timp de șase luni de către CNA împreună cu Procuratura Anticorupție. În urma perchezițiilor efectuate în birourile, automobilele și în locuințele persoanelor reținute au fost descoperiți zeci de mii de euro de proveniență neclară.

Cauza penală a fost pornită pe un caz concret de estorcare de bani, a declarat la un post TV de la Chișinău, procurorul anticorupție Eduard Harunjen. El a descris și schema în care erau implicați vameși de pe ambele părți ale frontierei. Este vorba despre colete de peste hotare, transmise de către cetățeni moldoveni și pentru bani era facilitat controlul vamal. Erau percepute diferite sume, și 100 de euro și 50 de euro, a menționat procurorul.

În timpul perchezițiilor activitatea postului vamal Leușeni-Albița a fost blocată timp de mai multe ore fiind reluată după ora 9.00.

Potrivit IPN, Centrul Național Anticorupție în comun cu Procuratura Anticorupție, Direcția securitate internă a Serviciului Vamal, a Poliției de Frontieră, precum și reprezentanți ai Direcției Naționale Anticorupție și Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului de Interne al României au documentat, pe parcursul câtorva luni, mai multe acte de corupție în care ar fi implicați vameși și polițiști de frontieră.

La această oră, se desfășoară acțiuni de urmărire penală la ambele puncte de trecere a frontierei Leușeni-Albița. Peste 30 de angajați ai Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră sunt suspectați de corupție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:3,09 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău